Accés al contingut Accés al menú de la secció
 
 
Diagnòstic per la imatge
 

Diagnòstic per la imatge

Primera radiografia
Radiagrafia de la mà de la senyora de Röntgen publicada el 23 de gener de 1896.

El diagnòstic per la imatge és una branca de la medicina molt present en el dia a dia del sistema sanitari. Les diferents tècniques que permeten observar l'interior del nostre cos faciliten la detecció de les malalties i, en fases posteriors, fer un seguiment dels pacients i assegurar-los la salut.

Cal tenir en compte que, com totes les tecnologies sanitàries, hi ha beneficis evidents, però també és cert que no se'n pot abusar. Per aquest motiu, totes les proves només han de ser prescrites quan siguin estrictament necessàries.

Quan el metge o metgessa necessita veure dins del cos del pacient utilitza les tècniques de diagnòstic per la imatge. Es tracta d'una varietat d'aparells i tècniques que poden crear imatges de les estructures i l'activitat a l'interior del nostre cos. La tècnica més adient dependrà dels símptomes i dels òrgans que el metge o metgessa necessiti explorar.

Data d'actualització: 03.10.2012
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.