Accés al contingut Accés al menú de la secció
Diagnòstic per la imatge  > Professionals  > Indicacions adequades
 
Destaquem

Indicacions adequades

El Departament de Salut ha elaborat una sèrie de materials per ajudar els professionals a decidir si cal fer una prova o no cal fer-la, i quina és la més adequada en cada situació clínica. Per això, s'ha revisat el coneixement i s'ha treballat per arribar a un consens amb els professionals

Fruit d'aquest treball s'han establert recomanacions sobre les proves de diagnòstic per la imatge agrupades amb els criteris següents:

 

Per deixar-les de fer

 
 
Objectiu del vídeo: racionalitzar l'ús de les exploracions radiològiques.

Contingut: l'ús de les exploracions radiològiques ha augmentat de forma exponencial en les darreres dècades. El Servei de Diagnòstic per la Imatge es fa càrrec de la realització d'exploracions i informes, però també d'orientar els metges que sol·liciten proves cap a les més idònies per poder resoldre cada problema clínic. En totes les exploracions de diagnòstic per la imatge s'utilitzen procediments i aparells que generen i detecten ones. Les modalitats diagnòstiques que utilitzen radiacions ionitzants, com és el cas dels raigs X (RX) i la tomografia computada (TC), tenen potencial energètic per provocar canvis en la matèria viva.
 
Data d'actualització: 30.06.2011