Accés al contingut Accés al menú de la secció
Diagnòstic per la imatge  > Ciutadania  > Què és i per a què serveix el diagnòstic per a la imatge
 

Què és el diagnòstic per la imatge?

Què és el diagnòstic per la imatge i per a què serveix?

El diagnòstic per la imatge engloba totes les tècniques que es fan servir per observar a l'interior del cos i poder tenir un diagnòstic sobre una possible malaltia. Poden donar pistes sobre on es troba el problema o confirmar una sospita. També serveixen per fer el seguiment de l'evolució d'una malaltia; per fer proves preoperatòries, amb les quals assegurar-se que no hi ha cap problema de salut que pugui interferir en la intervenció, o per obtenir un “full de ruta” del cos de cara a l'operació.

La majoria són ben senzilles i no requereixen cap tipus de preparació. Per a algunes cal preparar-se abans i poden comportar alguna molèstia. Abans d'aplicar-se, s'ha demostrat científicament que serveixen per obtenir dades rellevants per al diagnòstic de certes malalties i que són segures. Ara bé, cal fer-les servir només quan cal, perquè si se n'abusa hi pot haver certs riscos. Per això, els professionals que s'hi dediquen i hi estan en contacte contínuament han de protegir-se.

Les proves de diagnòstic fan servir:


L’especialista en radiologia analitza i interpreta les imatges i en fa un informe signat. En la majoria dels casos amb la història clínica compartida a Catalunya  HC3, el metge o metgessa que us ha demanat la prova disposarà de la informació el dia de la visita. Si no fos així, quan us feu la prova us diran com obtenir-lo.

Data d'actualització: 08.04.2014