Accés al contingut Accés al menú de la secció
Diagnòstic per la imatge  > Professionals  > Digitalització de la imatge mèdica
 

Digitalització de la imatge mèdica

Les imatges mèdiques en format digital són un element clau per aconseguir:
  • ser consultades i compartides mitjançant la Història Clínica Compartida a Catalunya (HC3) i la Carpeta Personal de Salut.
  • potenciar la telemedicina i la teleassistència.

Digitalització de la imatge mèdica
El Pla per a la Digitalització de la Imatge Mèdica de Catalunya (PIMed) és un programa creat pel Departament Salut amb l'objectiu de:
  • digitalitzar les imatges radiològiques (radiologia convencional, tomografia computada, ressonàncies magnètiques, mamografies i ecografies, etc) que es realitzen als centres sanitaris del sistema de salut de Catalunya.
  • establir les bases de la digitalització de la resta d’imatges mèdiques no radiològiques (electrocardiogrames, espirometries, etc).
 
Un cop els centres sanitaris de la xarxa pública del SISCAT (Sistema Sanitari Integral de Catalunya) digitalitzen les imatges, guarden una còpia als seus sistemes d'informació i n'envien una altra a un arxiu digital central anomenat Repositori Central d'Imatge Mèdica a Catalunya.

Aquest Repositori emmagatzema totes les còpies de les imatges digitalitzades enviades pels centres sanitaris de la xarxa pública perquè després puguin ser consultades mitjançant l'HC3 per tots els centres del SISCAT.
 
Data d'actualització: 25.07.2011